onsdag, april 12

 

När barnen börjar hänga på stan

Författare: En pappas vedermödor

Tack för passningen Mikael Åström.

Ett besvärligt ämne detta för mig som har barn som är under 5 år. Än har de inte börjat ge sig ner själva på stan på fredagskvällarna. :-)

men jo, visst har vi funderat över detta. Vår första strategi är ju att alltid hämta och lämna barnen när de ska iväg. Och att vi har en tid de måste hålla. Vi får se hur det lyckas. Jag vet ju hur den strikta linjen från innan vi fick barn att barnen bara skulle få se på TV max en timma har fungerat i verkligheten...

Alkohol är knepigare. Vill ju helst att de ska vara lite äldre innan de, oundvikligt, testar nåt sånt.

Hur gjorde mina föräldrar med alkoholfrågan? Jo, de tillät mig att prova om jag gjorde det hemma. De köpte till och med ut till mig om jag bad dem. vet inte om det var så smart. Tror inte att jag kommer att köpa ut till mina barn.

Som samhället ser ut idag får man väl snart vara glad att de "bara" tar till alkohol. Verkar finnas en massa otäcka droger nuförtiden och när det är dags för mina parvlar kan det vara ännu flera.

Skickar vidare stafettpinnen till Valfisken med ämnet:

Unnar du dig tid att leka med dina barn? Hur ofta och länge? Vad hittar ni på då?

Comments:
Hjälp! Det är visserligen långt kvar till det är dags för min lille att börja med dumheter. Men, mina egna är i så gott minne att man undrar hur det ska gå...
 
Jag har bra spridning på mina lintottar och de älsta är nu 15 och 17. När det gäller 15-åringen fick jag en dag ett samtal "goddag det är från Polisen. Jag undrar, har ni en dotter som heter ..."

Sånt får en att fundera. Vad är det nu som ska gälla. Dels kan jag tycka det är för tidigt att debutera i 15-årsåldern och då blir jobbet att trycka upp debutåldern så långt som möjligt. Men sedan så gäller det ju att barnen vet att det alltid är OK att komma hem oavsett vad man har hittat på.

Det finns en risk för kollission. Ett lite hårdare förhållningssätt där regler klargörs samtidigt som atmosfären måste vara den att det inte finns något i världen man kan hitta på som gör att man inte vågar komma hem.

Inte fasen är det enkelt
 
Svårt. Trycket från kompisar blir större i dagens samhälle. Det var, känns det som, lättare "på vår tid". Fanns inte lika många faror som det gör i dagens samhälle. Ligger väldigt mycket i vad Herr Åström säger. Det får aldrig bli så att barnen inte vågar komma hem och berätta vad som har hänt. Eller om dom har druckit för mycket. Har sett det på nära håll, det där med att en del inte vågar gå hem utan man får fixa övernattning. Annars har det blivit stryk för den utsatte. Tråkigt. Så får det aldrig bli.
Någon form av jämvikt, frihet under ansvar är ju en sliten klyscha. Kan man få den att funka så....
 
Tja!
Äntligen kommer jag kunna fatta vad ni andra snackar om! Fick en liten L. för en vecka sedan (hon fyller sju dagar i kväll kvart över tio, shit vad tiden rusar!).

Idag ska hon (kanske) få se sitt livs första majbrasa. Annars håller vi mest på med att försöka få rätsida på vad som är dag och vad som är natt, i den bemärkelsen att på dagen äter man och är vaken, på natten sover man. det är lite tvärtom just nu;)
 
En pappas vedermödor:> Du skrev att dina föräldrar lät dig smaka alkohol i hemmet och att dem till och med köpte ut åt dig vilket du sedan sa "vet inte om det var så smart."

Men jag ifrågasätter detta. Om de inte hade köpt ut åt dig, hade du då inte fått tag på sprit någon annanstans ifrån? Kanske från någon polares polare eller så. Och vem vet då vad det är du dricker för något? Föräldrar som köper ut åt sina barn håller koll på vad barnet dricker. Jag skulle hellre köpa ut åt mina barn än riskera att dem skaffar Hembrännt att dricka.
 
Tjenare. Vad hände? Den 12 april var bra länge sedan.
Kanske skall gå vidare i kön om inte Valfisken är skrivarsugen?

/Herr R
 
Vi har redan lämnat fisken. Och i dagarna tyvärr även Agnes. Ringvägen har inte skrivit något själv på 2 månader så jag antar att det blir LIndström då?
 
Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?